×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

ulovlige garantier på nye biler

Mer
12 år 5 måneder dager siden #4968 av Eazy
Forbrukerrådet skriver

Undersøkelsen viser at du stadig bør vurdere garantien når du skal kjøpe bil. Noen strekker seg for kundene, mens andre har omfattende unntak og urimelige vilkår.

Strider mot lovverket
De 20 største bilmerkene i Norge er gransket, og det er Opel som fremstår som klart dårligst.

- De har uakseptable unntak fra garantien, og vilkårene er i tillegg nærmest umulige å forstå, beklager Forbrukerrådets direktør, Randi Flesland. – Man skal jo ikke måtte være jurist for å få vite om rettighetene sine.

I bunnsjiktet finner vi også Honda, Mercedes, Citröen, Peugeot og Mitsubishi. I disse vilkårene florerer det av avsnitt i strid med lovverket, opplyser Flesland. Ofte gjelder det krav til bruk av merkeverksted og originale deler. Mitsubishi rykket for øvrig enda lengre ned på rangeringen, fordi Forbrukerrådet ikke fikk svar på spørsmålene i research-perioden.

- Vi har avdekket unntak i strid med loven, så her må det ryddes opp, konstaterer Randi Flesland. - For eksempel krevde Mercedes på nettsiden sin at vedlikehold måtte foretas på Mercedes-Benz-verksteder, men de tok det vekk etter at vi stilte spørsmål ved vilkåret, opplyser hun.
Moderator: Raptor
Tid til å lage siden: 0.084 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.