×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

Nissan Primera 95 - Drivleddskifte

Mer
14 år 11 måneder dager siden #2826 av asai
Hei

Har en stesønn som har kjøpt seg sin første bil. Gutten har et stort ønske om å bli bilmekaniker etter hvert og skal bruke denne bilen til mekking for å lære, samt øvelseskjøring og til sist ha den helt klar til han blir 18. :)

Han satte i gang i går med friskt mot og skal skifte det venstre drivleddet. Dette fulgte med når han kjøpte bilen og han syntes det var en grei start... :unsure:

Han kom forholdsvis langt med demonteringen, men det stoppet med, tror det heter navmutteren.
Jeg har selv hatt dette av på noen biler jeg har hatt opp gjennom årene og aldri hatt problemer med å få denne av. Etter at låsesplinten er tatt ut og den dingsen (i mangel på bedre navn) som står over mutteren er det nesten bare å skru den ut for hånd. Men ikke denne. :angry:

Noen som har noen gode tips ifm med denne jobben? Både det med mutteren, men også litt generelt om bytte av drivledd på denne biltypen. Noe spesielt å passe på? :sick:
Mer
14 år 10 måneder dager siden #2830 av Roadfly
De mutrene du har skrudd av med fingrene har mest sannsynlig vært bakjulstrekkere med koniske framhjulslagre. Den mutteren i dette tilfellet skal gjøres opp med et moment på 235 - 314 Nm! Så den sitter ganske heftig. Bruk en latmannsarm og dra den opp med mens en sitter inne og trykker på bremsepedalen. Når det gjelder selve leddet hender det at det sitter ganske godt slik at en trenger en spesiell avdrager for å få det av.
Mer
14 år 10 måneder dager siden #2831 av asai
Mange takk for svar. Da prøver vi litt til... :)
Moderator: Raptor
Tid til å lage siden: 0.099 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.