×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

E34 535 `88 Problemer med kjøling, varmeapp, termostat

  • Christineyei
  • Emneforfatter
  • Besøkende
  • Besøkende
11 år 1 måned dager siden - 11 år 1 måned dager siden #8254 av Christineyei
Hei forlkens. Handlet meg nevnte for ei uke siden.
1. Rett etter handelen var det oppdaget at kjølevæske temp øker betydelig ved rolig/by kjøring. Fant ut at det var lite kjølevæske. Etterfylt mye vann. Tenkte å bytte termostat. Handlet en ny. Demontert termostathus og oppdaget "gammel" termostat uten fjær og spjeld. De var fjernet(synlige knekespor og spor fra noe tang). Hmmm...? Montert ny termostat på plass og fylt systemet med vann. Startet motor og den kokte etter noen minutter på tomgang. Radiator var iskald, samt slanger til og fra den. Termostathus var glovarm på "motorside" og kald på motsatt side. Forståelig at termostaten har ikke åpnet, men HVORFOR. Måtte fjerne termostat for å få kjøling til motor.

2. Kjørte slik i ca. 5-6 dager og først i dag så økte motor temperatur plutselig:( Da måtte jeg etterfylle vann ag det var ca. 2 liter.

3. Det er ingen sjanse for å få varme ut av dyser i cupeen. Det er kun kald luft. Ved justering på full varme vil temperatur ikke forandre seg i det hele tatt.

4. Av og til (!) kommer det plutselig sterk bensinlukt fra motorrommet. Har skjkket for evt. lekkasjer men alt ser tørt ut:(

Noen som har noen tips på hva det kan være. Sliter sterkt med dette. Alle tips mottas med stor glede:)
Mer
11 år 1 måned dager siden #8269 av Knut2009
Hei.
Uten tvil en bil med problemer.
Det er sannsynlig at den lekker vann, gjerne fra vannpumpa. Den er i tilfelle slitt og må byttes.
Sett noe papp under for å se etter lekkasje. Når du kjører og den er varm så fordamper jo vannet. Sjekk alle slangene og klemmer. Men når det er tuklet med termostaten så er det kun for å få solgt bilen. Du bør ta en kompresjonstest så du vet om toppen er hel.
Hvis kupefilteret er fjernet uten å erstattes med ny så får du inn eksoslukt fra andre biler så det kan jo være årsaken til lukt. Dette kan være en bil med masse og dyre problemer.
Moderator: Bilmekanikeren
Tid til å lage siden: 0.121 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.