×

Merknad

Forumet er kun i lesemodus

Vanskelig å starte etter at bilen har stått noen dager

  • hegdahl j
  • Emneforfatter
  • Besøkende
  • Besøkende
9 år 10 måneder dager siden #10800 av hegdahl j
Ford escort 1996 90hp z-tech motor 3 dørs combi
km: 121700

Hei!
Har kjørt fra Norge til lisboa med bilen. Bilen har fungert veldig bra bortsett fra at tempen går opp når farta går under ca. 30,- Pila har aldri vert på rødt, men lurer på hva son skjer når det blir varmt her i Lisboa og det f.eks. er kø eller alle kryssene har en tendens til å ha rødt lys... Det er nokk kjøleveske!
Vil bilen tåle varmen utover våren/sommeren?

Nedover europa var jeg uoppmerksom og fylte en 20 liter med 95 10% ethanol. Merket ikke noe forskjell på bilen av den grunn. Dette var et engangstilfelle og jeg fylte vanlig 98 og 95 resten av turen.

Jeg byttet olje og filter på bilen i Toledo. Sørget for å få samme kvalitet (5w 30 syntetisk) på olja som det ble byttet hos ford forrige gang. (Forrige eier som gjorde det) Jeg merket før oljeskiftet at motoren romlet eller kan jeg si fusket litt under start før det også, men ikke noe jeg bekymret meg over. Problemet med å få starte har blitt verre og verre. Hadde bilen i en garasje en uke her i Lisboa og virker som motoren må bli varm før den går ordentlig. Før den har blitt varm kveles den fort hvis jeg ikke holder turtelleren på over 3000. Når den først har blitt varm går den fint og starter fint igjen etterpå. Merker også at den er litt treg å starte etter en dag eller 2, men virker som det blir verre jo lenger den står.. Hadde samme problemet i Oslo når det ble kalt ute. Da skjønte jeg det som at det var kondens i forgasseren. det kom masse hvit eksos og den kveltes fort. Etter en stund ga det seg å bilen gikk fint. (Det kommer ikke hvit eksos f ra bilen når den skal starte her nede i Lisboa)

Så langt er det ikke noe problem, men hvis det blir mye verre er jeg redd for å ikke få start på den i det hele tatt. Nå sørger jeg for å kjøre den litt vær dag så jeg ikke får samme problem som når den hadde stått en uke.

Hva er galt? hva kan jeg gjøre? Må jeg levere den inn eller er det ikke noe å bekymre seg over?
Hadde vert fint å få et svar på det med tempen også:)
Moderator: Bilmekanikeren
Tid til å lage siden: 0.069 sekunder

Populært

Omregistreringsavgift

Omregistreringsavgift

Alt om Trimming

Bilinform.no bruker cookies til statistikk, gjenkjenning mm.